Weekendtur på Raslången i havkajak

Havkajaktur på Raslången 2013.

Fredag morgen 9. august kl. 06.00 drog 5 gæve Holte Roklub gutter afsted på weekendeventyr i Skåne. Målet var søsystemet Raslången, som vi havde fået anbefalet af andre havkajakfolk. Små 2 timers kørsel bragte os til destinationen med skøn natur samt fred og ro.

kanocentralen fik vi god information om vandforhold, shelterpladser og andre praktiske forhold. Der var allerede 37 kanoer sendt ud på søen og endnu 67 spejdere skulle ud senere på dagen. Der skal betales et mindre gebyr for at bruge shelterpladserne – til gengæld er der shelterhuse, frit brændeforbrug, gode naturtoiletter samt affaldsstativer.

Efter vi havde læsset vore medbragte havkajakker af og pakket dem (tungt lastede som dumme danskere nu gør) – så stak vi til søs. Der var enighed om hurtigst muligt at finde en god shelterplads inden vi blev invaderet af spejdere. Efter 3 kilometers padling fandt vi en tilsyneladende ikke så charmerende plads, men det skulle vise sig at være Raslångens absolut bedste luksusplads.

Alt hvad hjertet kan begære

Vi fandt en skøn lejrplads med flere bålsteder, grillriste, havudsigt, udspringsklippe, 2 ophalingspladser, aftensol m.m. Pladsen blev vores faste udgangspunkt hvorfra vi drog på roture og udforskede søsystemet. Det blev til mange skønne og sjove timer sammen – helt som det plejer at være.

De tungt lastede kajakker gjorde at vi kunne indrette os med god stil: Behagelige klapstole, foldeborde, nystrøget hvid dug, 4-armet foldelysestage, rigelige mad & drikke. 3-retters aftenmenu og full english breakfast gav turen X-stra kolorit og mætte maver.

Når 5 fasttømrede oldboys tager på tur, så er der sikkerhed for mange gode grin og drillerier, fantatiske naturoplevelser og ren afslapning. Vi var helt fantastisk heldige med vejret og søvandet var utrolige 24° varmt overalt i søen – så det blev til flere bade- og svømmeture. Vi kan varmt anbefale Raslången som destination for havkajak. I kan se små uddrag fra vores hyggetur herunder… 🙂

Link til søkort over Raslången.