Børn & unge i kajak

Børne- & Ungdomsafdelingen i Holte Roklub

Holte Roklubs ungdomshold på træningslejr i Maribo 2013.

Holte Roklubs Børne- & Ungdomsafdeling er der plads til alle mellem 9 og 18 år, og som kan svømme 600 meter.

Kajakskole Ung Holte Roklub 2017

Sæsonstart: 20. april 2017. Vi træner 16.30 til 18.00 om mandagen og 17.00 til 18.30 om torsdagen.

Vær omklædt og klar, når træningen begynder. Kajakskolen er for begyndere og let øvede børn og unge mellem 8 og 18 år. Du skal kunne svømme 600 meter inden du starter.

Der er ikke flere pladser på Kajakskolen i år. Skriv til ungdom@holte-roklub.dk for at komme på venteliste til næste år.

For at få plads i Kajakskolen skal du tilmelde dit barn med navn og alder til ungdom@holte-roklub.dk, mailen besvares af ungdomsrepræsentant Henriette Winther, før er dit barn ikke optaget. Ved mange tilmeldinger kan det blive nødvendigt at oprette venteliste.

Begyndere og let øvede træner samtidigt og er for alle mellem 8 og 18 år, der gerne vil lære at ro kajak og være med i en ungdomsafdeling, der har fokus på talentudvikling og fællesskab. Du skal være klar på hårde, men sjove træningsdage, og efter træning er der selvfølgelig plads til hygge og samvær.

Har du roet med to gange og vil du gerne fortsætte, så skal du melde dig ind i Holte Roklub, for at være sikker på en plads. Roere, der herefter ikke er tilmeldt, kan ikke fortsætte træningen. Tilmelding – se nederst på siden.

Herunder kan du finde en lang række relevant og praktisk information, som både roere og forældre bedes læse:

 1. Du skal kunne deltage i begge træninger hver uge, ellers kommer du hurtigt bagud i forhold til de øvrige roere. Når du er klar, bliver du rykket op på et af de andre eksisterende ungdomshold.
 2. Alt roudstyr og redningsvest låner du af klubben. Du skal regne med at blive våd til træning, og du skal derfor altid medbringe håndklæde og 2 sæt skiftetøj. Det bedste rotøj er skiundertøj, løbetøj eller andet stramsiddende sportstøj, gerne med uld. I begyndelsen af sæsonen kan det været rart med en vindtæt løbejakke eller tynd svedtransporterende regnjakke. Holte Roklub klubtøj købes her på hjemmesiden.
 3. De fleste ror i sokker eller bare tæer, man skal ikke have sko på i kajakken, men for nogle kan det være rart med et par neopren sokker. Når solen er fremme, er en kasket og solcreme vigtig at huske.
 4. De første gange er forældre selvfølgelig velkommen, men al instruktion foregår af trænerne, og vi har ”forældrefrit-vand” under træningen. Håndtering af udstyr skal også ske af børnene selv, i samarbejde med trænerne.
 5. Vi træner på vandet indtil standerstrygning i september/oktober – og derefter går vi på land og træner videre. Sommerferie i juli måned.
 6. TRÆNINGSCAMP I UGE 31. Sæt allerede nu kryds ved uge 31, hvor vi holder træningscamp for begynder- og træningshold samt Kap 2. Mere info følger.
 7. Vi opfordrer selvfølgelig også forældre til at melde sig ind. Vi ror både kajak og inrigger / outrigger samt kajakpolo. Endvidere tilbyder vi god fysisk træning også henover vinteren – både til børn og voksne.

Begynder – og træningsholdstrænere:

Niklas Lillebæk,
Tlf. 53 20 20 80

Ida Nicklassen

  

Anna Storm

Kirstine Bisgaard

Bestyrelsens ungdomsrepræsentant:

Henriette Winther,
Tlf. 30 78 58 62

 

Facebook-grupper til den løbende kommunikation

Vi foretrækker, at du som forælder melder dig ind i en af nedenstående Facebook-grupper og kontakter os derigennem, men du kan også skrive til ungdom@holte-roklub.dk, som bliver besvaret af Henriette Winther, ungdomsrepræsentant i Holte Roklubs bestyrelse.

Begynder- og træningshold’s forældre tilmeld til Facebookgruppe Kajakskole Ung Holte Roklub (for forældre)  NB! husk at vælge ’grupper’,når du søger efter gruppen, hvis den ikke dukker op via link, anmod derefter om medlemskab, og du vil blive godkendt, når vi kender dig.

Kap 1 og Kap 2’s forældre tilmeld til Facebookgruppen Holte Roklub Forældre Ungdom. NB! husk at vælge ’grupper’,når du søger efter gruppen, hvis den ikke dukker op via link, anmod derefter om medlemskab, og du vil blive godkendt når vi kender dig.

Aleneroning for børn under 15 år i sommersæsonen

Holte Roklub kræver en underskrevet Forældreattest til aleneroning for børn under 15 år (download pdf). Attesten gælder for 1 år i sommer-sæsonen. Attesten underskrives, scannes og mailes til ungdomsrepræsentant Henriette Winther ungdom@holte-roklub.dk. Den underskrevne forældreattest kan også afleveres til en af ungdomstrænerne, som efter påtegnelse giver den videre til bestyrelsens ungdomsrepræsentant mhp. bestyrelsens godkendelse. Aleneroning kan kun godkendes såfremt den unge er frigivet af Holte Roklub.

Vintertræning

Vintersæsonen starter efter standerstrygning. Den indeholder typisk løbe- og cirkeltræning mandag og onsdag, samt svømmetræning lørdag. Nærmere info senere. Kun roere med særlige kompetencer og vinterrotilladelser kan ro i vinterperioden. Der er vintertræning (på land) indtil ca. april, hvor vi igen begynder at træne systematisk på vandet.

Vigtigt til vintertræning på land:

 • Medbring altid løbesko, sportstøj til udendørsbrug og elastik
 • HUSK at melde afbud på facebook-gruppen, hvis du ikke kan komme til træning!!!
 • Al kommunikation vedr. træning og ændring af træningstider foregår på Facebook i gruppen KAJAKSKOLE UNG HOLTE ROKLUB (forældre til begynder- og træningshold) samt HOLTE ROKLUB FORÆLDE UNGDOM (kaphold)
 • RYD OP – vægttræningsrum, ergometertelt, samt bad og køkken – hver gang!
 • VIS HENSYN. Som medlem i Holte Roklub forventes det, at du viser god klubånd og godt kammeratskab. Det vil sige at du hilser på andre medlemmer, tager hensyn, rydder op efter dig og færdes i god ro og orden, så længe du er i klubben.

Vigtigt ved vintertræning på vand:

I vintersæsonen SKAL man ro to og to – og begge skal være frigivet!

Frigivelse:

 • Man skal have roet en sæson

Selve frigivelsen:

 • 300 m svømning i søen
 • Makkerredning
 • Entringsøvelse
 • 100 km i den kajak man frigives i
 • Generelt kendskab til reglerne

Ved vinterroning skal Roreglementets §8 overholdes. Herudover skal der for børn og unge under 18 år foreligge en underskrevet Attesten underskrives, scannes og mailes til ungdomsrepræsentant Henriette Winther ungdom@holte-roklub.dk. Den underskrevne forældreattest kan også afleveres til en af ungdomstrænerne, som efter påtegnelse giver den videre til bestyrelsens ungdomsrepræsentant mhp. bestyrelsens godkendelse

Vinterroning for unge under 18 år kan først ske efter disse formalia er på plads.

 

Tilmelding:

Du var medlem sidste år og vil gerne fortsætte i klubben:

Gå til forsiden på Holte Roklubs hjemmeside og vælg fanen” Memberlink log ind ” – herfra kommer du til klubbens interne medlemsside ”Memberlink”. Vælg her fanen ”Online indmelding” og udfyld indmeldingsblanketten, samt betal med kreditkort indmeldelsesgebyr på 250 kr og årskontingent på 1.100 kr. i alt kr. 1.350 kr. Når betalingen er registreret modtager du en velkomstmail fra klubbens kasserer.

For at sikre at ingen bliver indmeldt uden, at der er plads på Kajakskolen, har vi en formel indmeldelsesprocedure:

Du er ny og har fået at vide, at der er plads til dig på Kajakskolen og skal meldes ind:

Gå til Holte Roklubs hjemmeside www.holte-roklub.dk. Vælg fanen ”Bliv medlem” og herefter ”Søg medlemskab”.  Nederst på denne side findes blanketten: ”Udfyld online kontakt om medlemsskab af Holte Roklub”, som sendes til klubben via formularen.

Derefter skal vi bekræfte, at der er plads på den ønskede roskole, og du modtager besked herom for videre trin. (Denne procedure gælder også for andre fx forældre, der ønsker at blive medlemmer i Holte Roklub)

Du er ny og vil gerne høre, om der er plads på Kajakskolen:

Send mail til ungdom@holte-roklub.dk