Børn & unge i kajak

Børne- & Ungdomsafdelingen i Holte Roklub

Holte Roklubs ungdomshold på træningslejr i Maribo 2013.

Holte Roklubs Børne- & Ungdomsafdeling er for børn og unge mellem 12 og 17 år. Du skal kunne svømme 600 meter og være moden nok til at passe din træning, modtage kollektive beskeder, samt tage ansvar for dig selv og klubbens udstyr.

Kajakskole Ung Holte Roklub 2018

Sæsonstart: onsdag den 2. maj. 2018. Vi træner kl. 17 til 18.30 mandage og onsdage.

Der er fuldt booket på Kajakskolen i 2018. Vi optager elever på ventelisten igen næste forår. Hold øje her på siden, når vi åbner for tilmelding igen.

Skriv til ungdom@holte-roklub.dk med dit barns navn og fødselsår for at komme i betragtning til dette års kajakskole. Første optag for i år er allerede fuld. Erfaringsmæssigt falder nogle fra, og vi optager derfor løbende nye elever indtil midt juni. Mailen besvares af ungdomsrepræsentant Henriette Winther, som vil give besked om hvorvidt der er pladser på kajakskolen.

Begyndere og let øvede træner samtidigt og er for alle mellem 12 og 17 år, der gerne vil lære at ro kajak og være med i en ungdomsafdeling, der har fokus på talentudvikling og fællesskab. Du skal være klar på hårde, men sjove træningsdage, og i klubstuen er der selvfølgelig plads til hygge og samvær.

I begyndelsen har vi fokus på at man lærer at holde balancen i en kajak. Efterhånden som gruppen bliver mere sikre lærer de at lave makkerredninger og kan ro nogle lidt længere ture – fx rundt i Vejlesø eller forbi Yacthklubben og på til Gabet. Trænerne vil have fokus på sikkerhed og lege, der træner balancen og andre færdigheder, som kræves af kajakroere. Hvis vejret er særligt hårdt så har vi kajak-ergometre, som man kan ro i, men man lærer bedst i vandet og de kajakker, som eleverne ror i er brede og stabile.

Har du roet med to gange og vil du gerne fortsætte, så skal du melde dig ind i Holte Roklub, for at være sikker på en plads. Roere, der herefter ikke er tilmeldt, kan ikke fortsætte træningen. Tilmelding – se nederst på siden

Herunder kan du finde en lang række relevant og praktisk information, som både roere og forældre bedes læse:

 1. Du skal kunne deltage i begge træninger hver uge, ellers kommer du hurtigt bagud i forhold til de øvrige roere.
 2. Alt roudstyr og redningsvest låner du af klubben. Du skal regne med at blive våd til træning, og du skal derfor altid medbringe håndklæde og 2 sæt skiftetøj. Det bedste rotøj er skiundertøj, løbetøj eller andet stramsiddende sportstøj, gerne med uld. I begyndelsen af sæsonen kan det været rart med en vindtæt løbejakke eller tynd svedtransporterende regnjakke. Holte Roklub klubtøj købes her på hjemmesiden.
 3. De fleste ror i sokker eller bare tæer, man skal ikke have sko på i kajakken, men for nogle kan det være rart med et par neopren sokker. Når solen er fremme, er en kasket og solcreme vigtig at huske.
 4. Al instruktion foregår af trænerne, og vi har ”forældrefrit-vand” under træningen. Håndtering af udstyr skal også ske af børnene selv, i samarbejde med trænerne. Forældrene bedes respektere dette og holde sig oppe ved klubhuset, når eleverne sættes i kajakkerne på vandet.
 5. Vi træner på vandet indtil standerstrygning i september/oktober – og derefter går vi på land og træner videre hele vinteren med løbetræning, cirkeltræning og coretræning, hvilket styrker kroppen, kajakfærdigheder og sammenholdet. Sommerferie i juli måned.
 6. TRÆNINGSCAMP UGE 32 mandag til torsdag. Sæt allerede nu kryds ved 6. til 9. april hvor vi holder træningscamp for begynder- og træningshold samt kapholdet. Mere info følger.
 7. For Kajakskole og Træningshold er der mulighed for at deltage i cirka to stævner på Sjælland kaldet ‘Paddle Battle’. Stævnerne er sociale begivenheder, hvor man ror med og mod jævnaldrene fra andre klubber. Hvis eleverne skal deltage i disse stævner kræver det at forældrene er primus motor på alt det praktiske omkring stævnetilmelding, kørsel, forplejning og udpakning af kajakker ved hjemkomst mv.
 8. Vi opfordrer selvfølgelig også forældre til at melde sig ind. Vi ror både kajak og inrigger / outrigger samt kajakpolo. Endvidere tilbyder vi god fysisk træning også henover vinteren – både til børn og voksne.

Børn og unge, der ror kajak i Holte Roklub er inddelt i tre niveauer:

 1. Kajakskolen for begyndere fra de foregående år
 2. Træningsholdet for de øvede, som gerne vil lære at ro kapkajak – træner tre gange eller mere om ugen
 3. Kapholdet er for de super øvede, som stiller op til nationale stævner og på landsholdet såfremt de udtages hertil. Træner hver dag – nogle dage flere gange.

Roere udvikler sig forskelligt, nogle finder hurtigt balancen og får god fart i kajakken, andre tager den mere med ro. Begge dele er fint, glæden ved kajaksporten er den samme. Hvis trænerne vurderer, at man er har ekstremt god balance og hurtig fart i kajakken og er motiveret for at øge sin træningsmængde, så kan man blive spurgt om man vil træne på Træningsholdet. Derfra kan man blive spurgt om man vi træne på Kapholdet. Her skal man være klar over at trænerne kigger på den enkelte elev og vurderer om man har potentialet og motivationen for at ro på konkurrence-niveau. Det er altså ikke anciennitet, der afgør hvilket hold man ror på, men færdigheder.

Trænere på Kajakskolen:

Anna Glüsing Winther, har roet kapkajak i flere år og blev blandt andet Nordisk mester i 2016. (mandag og onsdag)

Ida Niclasen, har roet kapkajak i flere år og var også Kajakskole-træner  sidste år. (onsdag)

Jacob Fogh Iversen, har roet kapkajak i flere år og blev blandt andet dansk og nordisk mester i 2017 (mandag)

Øvrige træner i Holte Roklubs ungdomstræner team:

Nicolai Gregersen, cheftræner, har roet kapkajak i flere år og træner primært kapholdet

Tobias Stuhr Bisgaard, cheftræner, har roet kapkajak både sprint og marathon, træner primært kapholdet

Ida Krogh Bisgaard, har roet kapkajak i flere år og står blandt andet for stævnetilmeldinger, men vil også være at finde som træner.

Kapholdet består pt af syv roere, de vil skiftevis assistere på kajakskolen i begyndelsen. Desuden har vi andre tidligere kaproere, som vil bistå i mindre omfang.

Bestyrelsens ungdomsrepræsentant:


Henriette Winther,
Tlf. 30 78 58 62

 

Facebook-grupper til den løbende kommunikation

Vi foretrækker, at du som forælder melder dig ind i en af nedenstående Facebook-grupper og kontakter os derigennem, men du kan også skrive til ungdom@holte-roklub.dk, som bliver besvaret af Henriette Winther, ungdomsrepræsentant i Holte Roklubs bestyrelse.

Begynder- og træningshold’s forældre tilmeld til Facebookgruppe Kajakskole Ung Holte Roklub (for forældre)  NB! husk at vælge ’grupper’,når du søger efter gruppen, hvis den ikke dukker op via link, anmod derefter om medlemskab, og du vil blive godkendt, når vi kender dig.

Kap 1 og Kap 2’s forældre tilmeld til Facebookgruppen Holte Roklub Forældre Ungdom. NB! husk at vælge ’grupper’,når du søger efter gruppen, hvis den ikke dukker op via link, anmod derefter om medlemskab, og du vil blive godkendt når vi kender dig.

Aleneroning for børn under 15 år i sommersæsonen

Holte Roklub kræver en underskrevet Forældreattest til aleneroning for børn under 15 år (download pdf). Attesten gælder for 1 år i sommer-sæsonen. Attesten underskrives, scannes og mailes til ungdomsrepræsentant Henriette Winther ungdom@holte-roklub.dk. Den underskrevne forældreattest kan også afleveres til en af ungdomstrænerne, som efter påtegnelse giver den videre til bestyrelsens ungdomsrepræsentant mhp. bestyrelsens godkendelse. Aleneroning kan kun godkendes såfremt den unge er frigivet af Holte Roklub.

Vintertræning

Vintersæsonen starter efter standerstrygning. Den indeholder typisk løbe- og cirkeltræning mandag og onsdag, samt svømmetræning lørdag. Nærmere info senere. Kun roere med særlige kompetencer og vinterrotilladelser kan ro i vinterperioden. Der er vintertræning (på land) indtil ca. april, hvor vi igen begynder at træne systematisk på vandet.

Vigtigt til vintertræning på land:

 • Medbring altid løbesko, sportstøj til udendørsbrug og elastik
 • HUSK at melde afbud på facebook-gruppen, hvis du ikke kan komme til træning!!!
 • Al kommunikation vedr. træning og ændring af træningstider foregår på Facebook i gruppen KAJAKSKOLE UNG HOLTE ROKLUB (forældre til begynder- og træningshold) samt HOLTE ROKLUB FORÆLDE UNGDOM (kaphold)
 • RYD OP – vægttræningsrum, ergometertelt, samt bad og køkken – hver gang!
 • VIS HENSYN. Som medlem i Holte Roklub forventes det, at du viser god klubånd og godt kammeratskab. Det vil sige at du hilser på andre medlemmer, tager hensyn, rydder op efter dig og færdes i god ro og orden, så længe du er i klubben.

Vigtigt ved vintertræning på vand:

I vintersæsonen SKAL man ro to og to – og begge skal være frigivet!

Frigivelse:

 • Man skal have roet en sæson

Selve frigivelsen:

 • 300 m svømning i søen
 • Makkerredning
 • Entringsøvelse
 • 100 km i den kajak man frigives i
 • Generelt kendskab til reglerne

Ved vinterroning skal Roreglementets §8 overholdes. Herudover skal der for børn og unge under 18 år foreligge en underskrevet Attesten underskrives, scannes og mailes til ungdomsrepræsentant Henriette Winther ungdom@holte-roklub.dk. Den underskrevne forældreattest kan også afleveres til en af ungdomstrænerne, som efter påtegnelse giver den videre til bestyrelsens ungdomsrepræsentant mhp. bestyrelsens godkendelse

Vinterroning for unge under 18 år kan først ske efter disse formalia er på plads.

 

Tilmelding:

Du var medlem sidste år og vil gerne fortsætte i klubben:

Gå til forsiden på Holte Roklubs hjemmeside og vælg fanen” Memberlink log ind ” – herfra kommer du til klubbens interne medlemsside ”Memberlink”. Vælg her fanen ”Online indmelding” og udfyld indmeldingsblanketten, samt betal med kreditkort indmeldelsesgebyr på 250 kr og årskontingent på 1.100 kr. i alt kr. 1.350 kr. Når betalingen er registreret modtager du en velkomstmail fra klubbens kasserer.

For at sikre at ingen bliver indmeldt uden, at der er plads på Kajakskolen, har vi en formel indmeldelsesprocedure:

Du er ny og har fået at vide, at der er plads til dig på Kajakskolen og skal meldes ind:

Gå til Holte Roklubs hjemmeside www.holte-roklub.dk. Vælg fanen ”Bliv medlem” og herefter ”Søg medlemskab”.  Nederst på denne side findes blanketten: ”Udfyld online kontakt om medlemsskab af Holte Roklub”, som sendes til klubben via formularen.

Derefter skal vi bekræfte, at der er plads på den ønskede roskole, og du modtager besked herom for videre trin. (Denne procedure gælder også for andre fx forældre, der ønsker at blive medlemmer i Holte Roklub)

Du er ny og vil gerne høre, om der er plads på Kajakskolen:

Send mail til ungdom@holte-roklub.dk