Tour de Gudenå 2014

Tdg 2014

Ja så kom den endelig – historien om Tour de Gudenå 2014. Beklager at det har taget så lang tid at få skrevet lidt.

Men traditionen tro stillede Holte op med et hold i årets længste danske marathon 72 km. Dog var årets
løb reduceret fra 120 km på 2 dage til de 72 på en dag (det gamle løbs anden dag) og det var sådan set også et lidt reduceret hold vi stillede – Henrik Bo i K1 tur, undertegnede i K1 tur, Nicola / Peter i K2 tur. Der udover havde vi Kate og Hirch med som hjælpere og chauffører.

Vi startede fra Holte fredag eftermiddag og kørte til Silkeborg hvor løbet starter. Vi fik indlogeret og på hotel og skyndte os ud og finde en pizza – dejligt, tilbage til hotellet for at blive frisk til næste dag.

Løbet starter kl. 10 og vi bode ca. 1 km fra der hvor bådene skal i, så vi havde god tid til at nyde morgenmaden. Og her midt i morgenkaffen kom beskeden fra Kate – Henrik Bo havde fået en influenza over natten og måtte opgive på forhånd. Det er nok det værste der kan ske når man har trænet frem til et løb og så må hoppe fra på start linjen suk.

Kate valgte dog at efterlade sin syge mand kun overladt til roomservice, minibaren og den bløde seng. Vi andre tog til start og kom afsted på de første 34 km til Tange værket hvor der er en naturlig overbæring. Man kan vælge at løbe igennem eller lige slå koldt vand i blodet og få rettet lemmerne ud. Her var man nok lidt misundelig på Henrik Bo der lå tilbage på hotellet i den bløde seng – det var nok det eneste man kunne misunde ham lige der!

Efter et lille hvil gik turen vidre mod langå ca. 22 km. Her var der også mulighed for et lille tiltrængt hvil inden den sidste tur til Randers svarende til en tur Furesøen rundt.

Efter målstregen

Tak til Hirch og Kate for hjælp undervejs. Det med at både køre bilen og komme men energidrik, når det er allermest nødvendigt og for ikke at glemme de opmuntrende bemærkninger!

Vi håber flere vil deltage til næste år. Dog kræver det noget forberedelse og træning, så hvis du måtte have drømme om at se Gudenåen fra den vinkel, så kontakt mig.

Tak for turen til deltagerne fra Team Holte Roklub. Se galleri fra årets TDG 2014.

Hilsen
Lars BP

Lidt om Løbet

Tur de Gudenå foregår altid i anden weekend i september. Fra i år har man lavet om på mange ting – bl.a. løbets længde. Gjort det til et endags løb – ændret tidtagningsform, men det er stadig den samme dejlige å.

Turen er fra Silkeborg til Randers ad Gudenåen er ca. 72 km på en dag. Løbet starter kl. 10 og afsluttes kl. 20. Det er frivilligt om man vil holde pause eller om man bare klør på.

Silkeborg til Tange 34 km – Tange til Langå 22 km – Langeå til Randers 16 km

Det gamle Tour de Gudenå

120 km over to dage alle hvil er tvunget og tidtagningen stopper i den tid man er i pause området.
1. dag Skanderborg – Ry 32 km 30 min pause. Ry – Silkeborg 17 km overnatning på skole /idrætshal
2. dag Skanderborg – tange 34 km 40 min pause. Tange – Langå 20 pause – Langå – Randers 16 km – Mål.