Tour de Gudenå 2013

Tour de Gudenå 2013.

Af Niels Gottlieb.

Iklædt sommerligt tøj, efter ugers intens planlægning, tog 14 roere fordelt på 10 kajakker og 6 hjælpere (skaffere) fredag eftermiddag til det skønne Silkeborg, nærmere bestemt THEM HALLERNE, hvor overnatning foregik i sportshallen.

Lørdag formiddag, kørte vi til start i Skanderborg, hvor en tiltagende vind blæste søen op med friske bølger.

Alle slap over til start, men enkelte måtte klamre sig til startbroen, inden startskuddet sendte roerne ud på den 120 km lange tur for Herrer og 87 km for Damer. Birgitte og Lisbeth i K2 kolliderede med speedbådsbølger og fik afprøvet badevandstemperaturen i Skanderborg sø, men efter 30 min med bjergning og tømning var de på søen igen og fuldførte resten af Tdg i fin stil.

Første overbæring ved Fuldbro gennemførtes i fin men sammenbidt stil, hjulpet over af det lokale hjemmeværn, videre over bl.a. Mossø mod første 30 min. pause i Ry, hvor hjælperne ventede.

I tiltagende regn gik turen forbi Himmelbjerg og mange turbåde til Silkeborg hvor dagens etape sluttede ved Roklubben. Og så var det bare at få kajakkerne på taget og de trætte roere kørt til Them, hvor bad, sauna og spa ventede.

Aftenspisningen var et socialt højdepunkt, hvor alle spiste på Brædstrup Kro, specielt arrangeret for Holte-holdet af Birgitte. Derefter var der kun tilbage at komme i poserne i hallen, for søndag var det tidligt op kl. 5.

Herrerne skulle tilbage til Silkeborg, mens Damerne skulle nordpå til Tange sø, ved el-museet, hvor 2 K2 og Lisbeth i K1 startede ca. 7.30. Strømmen i åen var meget kraftig ved start og krævede en del manøvrering. Men strømmen gav et ordentligt skub i ryggen videre mod Randers, de sidste 47 km.

Ved Langå var der pause i regn, men heldigvis med opsatte telte og masser af varm suppe. Det krævede en del akrobatik at lægge til ved de små, høje broer, men heller ikke her kom de ukuelige Holte-roere til kort.

Peter og Morten havde kæmpet bravt lørdag, Peter med feber på Iprener, så han måtte udgå søndag. Morten måtte give op ved Tange sø, der i løbet af morgenen havde rejst sig fra spejlblank til turens mest krævende vand. Rygtet siger de største bølger på Tange sø i 30 år.

Barbara og Bente havde udset et konkurrerende hold i K2, som skulle indhentes, og kom først til Randers, hvor Katrine ventede. Herefter dukkede resten af skafferne og modtog roerne. God stemning, glade og lettede roerer, der blev klappet og heppet over målstregen sluttede touren, inden badning i Randers Arena og banket og præmie-overrækkelse under fanfarer i party-teltet ved Gudenåens bred, og så hjem til Holte.

Se billedgalleri nr. 1 fra årets Tdg (Foto: Martin Damstedt).

Se billedgalleri nr. 2 fra årets Tdg (Foto: Kate Sørensen).