Nordisk sølv til Holtes piger

NM 2013 sølvmedaljer til Josefine og Bolette.

– af Johan Gamst-Andersen.

I weekenden blev der afholdt Nordiske Mesterskaber i kajak på Bagsværd sø med deltagelse af Norge, Sverige, Finland og Danmark. NM er et rent ungdomsstævne, og landene stiller med både i de tre aldersklasser U16, U18 og U21. De fire lande stillede med i alt 168 roere og Holte Roklub blev repræsenteret af de to talentfulde U16-piger Bolette Nyvang Iversen og Josefine Balslev-Erichsen. Josefine er endnu kun 13 år gammel og bliver rent faktisk først U16 næste år, men ved udtagelsesstævnerne i foråret roede hun hurtigt nok til at komme med blandt de 11 bedste U16-piger, som deltog ved NM.

K4_finalen.
Foto: Søren Mads Kildemoes

De to Holte-piger stillede op i firerkajak (K4) over 200m og toerkajak (K2) over 2.500m. I K4 roede de sig ind på en sikker 2. plads, kun slået af løbets anden danske kajak, og det blev dermed til dobbelt dansk triumf. Medaljerne blev sikret i fælleskab med pigerne Linea og Caroline fra 361 Kano- og Kajakklub. I K2 roede pigerne sig ind på 5. pladsen. Danmark klarede sig i det hele taget flot, og vandt samlet set 49 guldmedaljer ud af 57 mulige, mens det blev til 33 sølv- og 18 bronzemedaljer.

Nedenfor kan du læse pigernes egen beskrivelse af NM:

Bolette:

At være samlet som en nation i stedet for en klub, giver et helt andet sammenhold. Når alle, inkl. en selv, går rundt i rødt og hvidt på en stævneplads får man følelsen af at være med i et fællesskab!

Caroline, Josefine, Linea og jeg roede os ind på en sikker anden plads i K4 200 meter, og fik dermed indfriet vores egne og trænernes forventninger.

Jeg skulle også ro K2 over de 2500 meter sammen med Josefine, og på trods af en lidt hektisk start følte vi begge at vi havde givet alt hvad vi kunne da vi igen stod på land.

Josefine:

Det at have været til NM har været en kæmpe oplevelse for mig! Jeg har mødt så mange fantastiske mennesker fra forskellige lande og forskellige dele af landet. At få lov til at deltage i et så fantastisk stævne er en ting kun få får muligheden for at opleve, og det levede klart op til mine forventninger.

Jeg sad i sølv-K4’eren med Caroline, Linea og Bolette. Vi havde allerede flere uger inden øvet os meget på, hvordan vi skulle håndtere den 200 meter som vi skulle ro. Og det virkede meget godt, alt den gode træning har gjort en kæmpe forskel, for hvordan vores løb gik, så vi ikke længere sad skævt eller fik en dårlig oplevelse.