Medaljeregn i Finland

Medaljeregn i Finland 2016, Rudersdalavis.

Holte Roklub har deltaget ved de Nordiske Mesterskaber i kajak for ungdom. Stævnet blev afholdt i Lahti i Finland.

Med 20 medaljer og hvoraf de 7 er af guld, har Holte Roklubs kaproere mere end bevist, at træning, talent og vilje fører til medaljer. Mesterskabernes bedste præstation stod 17 årige Simon Schuldt-Jensen for, da han vandt guld i klassen for 17-18 årige på 1.000 meter enerkajak. I Kajaksporten er 1000m i enerkajak kendt som sportens kongedisciplin, en disciplin som har danske Rene Holten Poulsen som den store profil.

Elitetræner Per Selchau, der har ansvaret for træning af roerne, var meget tilfreds med resultatet, som han også tilskriver roernes sammenhold og den opbakning de møder både på hjemmefronten og i Holte Roklub.

Roerne kan ikke hvile på laurbærrene, for allerede nu venter DM i Holstebro, hvor Holte Roklub stiller med et stort hold på 20 børn og unge for dels at høste så mange medaljer som muligt og dels at udvikle nye talenter.

I midten af september gælder det Olympic Hopes i Ungarn. Olympic Hopes er verdens største ungdoms stævne, hvor Holte Roklub håber at få udtaget alle 5 landsholdsroere fra de Nordiske Mesterskaber. Først derefter kan roerne holde nogle ugers pause inden forberedelserne starter til sæsonen 2017.

Fremtiden ser lys ud

Med 50 ungdomsroere tegner udviklingen i Holte Roklub godt for fremtiden. Per Selchau håber, at de flotte resultater der er høstet i år både til VM, EM og senest til NM giver de yngre roere blod på tanden.

Ved de nordiske ungdomsmesterskaber blev der dystet i 3 aldersklasser; 15-16 år, 17-18 år & 19-21 år. Holte Roklub havde 5 deltagere udtaget til NM. Simon Schuldt-Jensen, Josefine Balslev-Eriksen & Victor Aasmul, som konkurrerede i 17-18 års klassen samt Anna Glüsing Winther og Jacob Fogh-Iversen som konkurrerede i 15-16 års klassen.

At Thomas Lesly Rasmussen, Rudersdalavis