Langtur til Isefjorden

Holteroere på Isefjorden.

Søndag den 10. maj drog en flok erfarne og forventningsfulde Holteroere til Nykøbing Sjælland for at låne fire inriggere og prøve kræfter med et nyt farvand. Efter en kort snak og nogle gode råd fra den lokale roklub blev vi fordelt i bådene og satte kursen sydover.

Vi besluttede os for en tur på 28 km med vendepunkt og frokoststop ved Kongsøre Skov, lige ved indsejlingen til Lammefjorden. Vejrudsigten havde lovet køligt vejr med skyer om formiddagen og sol om eftermiddagen – og masser af blæst fra vest og nordvest hele dagen. Det kom til at holde stik.

De første 14 km. gik legende let i en forrygende medvind. Vi fandt hurtigt en fin bro i læ af skoven at lægge til ved og fik holdt en god frokostpause i lysegrønne omgivelser og med Orø i baggrunden, mens de grå skyer forvandlede sig til sol og blå himmel.

Efter frokoststoppet blev der sat nye bådhold, og så gik det ellers retur nordpå i strid modvind og høj bølgegang. Der var langt imellem stykker med læ og smult vand, hvor der så til gengæld skulle navigeres udenom sten og sandbanker.

Alle styrmænd og roere klarede opgaverne på fornemste vis. Humøret var højt ,og vi fik også en del træning i at bytte plads, når det gynger. Ud på eftermiddagen var vi retur ved roklubben i Nykøbing S. Glade og trætte og med nye erfaringer, indtryk og en super god ro-oplevelse med hjem.

Tak til Pernille og Erik for flot planlægning og en meget velgennemført tur.