Inrigger Langtur til Sønderborg og Als

Indrigger Langtur 04

Fredag morgen, frygtelig tidligt, mødtes 8 forventningsfulde inrigger roere i Holte Roklub og kørte derfra i 2 biler til Sønderborg Roklub, hvor vi havde lejet en 4-åres og en 2-åres inrigger. Da vinden var kraftig, 9 m/s, fra øst roede vi nordpå i Als Sund langs Als’s vestkyst. Vandet var stille og luften varm og alt åndede fred og ro.

Vores plan var at ro til Augustenborg i bunden af Augustenborg Fjord, men da vi rundede Arnkilsøre blev verden helt anderledes: store skumklædte bølger og et rev, vi skulle uden om. Efter en times kamp vandt revet, og vi vendte om.

Tilbage i Als Sund fandt vi en rustik bro, hvor vi fortøjede og nød den medbragte frokost. Det blev således kun til 20 km roning den dag, men det viste sig at være godt det samme, fordi det begyndte at tordne, lyne og regne netop da vi ankom retur til Sønderborg Roklub.

Vi overnattede både fredag og lørdag på Bennicksgård Hotel i Rinkenæs. Vi havde 2 store lejligheder med udsigt over den tilhørende golfbane og Egernsund.

Lørdag roede vi igen nordpå i Als Sund og mod vest i Als Fjord til færgen Ballebro-Hardeshøj, hvor vi krydsede tilbage over til Als. Efter en smuttur ud til nordvestspidsen af Als roede vi ind i Stegsvig til Dyvig og et imponerende badehotel. Der ligger også en roklub og en tysk kajakklub, hvor vi indtog frokosten og talte med en enlig kajakroer, som fortalte, at roklubben kun har 12 medlemmer!

På hjemturen nød vi synet af to smukke vikingeskibe, som er håndbygget ved hjælp af de originale redskaber og metoder. Vand og luft var stille hele dagen og vi fik kun enkelte lette regnbyger. Dagens distance blev 49 km. Om aftenen gik vi fra hotellet ned til en hyggelig restaurant ved vandet og nød dagens menu.

Søndag var det også stille, og vi roede sydpå og senere østpå ud i Høruphav. Der var masser af sejlskibe og vi mødte en enkelt inrigger, som også kom fra Sønderborg Roklub. På hjemvejen spiste vi frokost udenfor Høruphav Ro- og Kajakklub. Det blev til 30 km roning før vi tømte og spulede bådene og kørte hjem til Holte Roklub.

Dagligt rofarvand omkring Sønderborg er meget alsidigt, og der er mange muligheder, således at man næsten altid kan komme ud uanset vindretning. Umiddelbart ved siden af roklubben ligger også en kajakklub samt en tysk roklub, ligesom der er rigtig mange roklubber rundt omkring i nabolaget, så bortset fra den lange køretur er det et oplagt mål for langture.

Takket være den yderst velorganiserede turleder klappede alt, og vi hverken sultede eller tørstede på noget tidspunkt!

Forfatter Ulla Kjær