Holtes ungdomskaproere udtaget til VM og EM

Victor, Josephine og Simon – vinderne fra Holte Roklub.

Holtes tre U18-kaproere er netop udtaget til at repræsentere Danmark i ungdoms-VM og ungdoms-EM. Alle 3 er udtaget i klassen for 17-18 årige, hvilket er bemærkelsesværdigt fordi de kun er 16 og 17 år og dermed i deres første år i klassen.

Roerne har trænet målrettet hele året mod udtagelsen, der bygger på resultater fra sæsonens 3 stævner siden slutningen af april hvor de 3 stærke roere konstant har være blandt de allerbedste og vist høj klasse i deres respektive discipliner.

victorogsimon

Victor har fokuseret på de korte sprint distancer 200 m & 500 m både i enerkajak og toerkajak. Hidtil gennem sæsonen har Victor konsekvent taget medaljer både i enerkajak og toerkajak med makkeren Mads Thomsen fra Silkeborg. Victor er udtaget til EM i Bulgarien den 14.-17. juli og skal ro både K1 500 m og K2 200 m.

Josephine

Josefine roede flot til Springregatta i april og trods en skade og en længere træningspause op til det afgørende udtagelsesstævne på Bagsværd Sø den 3.-5. juni klarede hun sig så godt, at hun er valgt til at repræsentere Danmark til VM i enerkajak på 200 m distancen.

Simon har i år domineret 1.000 m distancen både i enerkajak og toerkajak med makkeren Rasmus Alsbæk fra Maribo. Især toerkajakken over 1.000 m har vist international klasse og er derfor udtaget til VM hvor 1000 m distancen naturligvis er deres primære opgave. Båden er også udtaget på 200 m distancen.

VM afvikles i Hvidelusland den 28.-31. juli. Inden skal der trænes – dels på DKF-træningslejre og dels sammen med klubkammeraterne i Holte Roklub.

Deltagelsen støttes økonomisk af Team Rudersdal, der netop i år har tildelt kajak-eliten i Holte Roklub 10.000 kr.

Holte Roklub ønsker til lykke med udtagelsen – vi ser frem til at følge jer.