Holte Roklub besøger Berlin

HR I Berlin 2014

Fredag morgen d. 29. august kl. 5.30 mødtes 6 kajak- og 10 gig-roere fra Holte & Frederiksværk Roklub i Kastrup lufthavn. Målet var vandvejene i og udkanten af Berlin. Ved ankomsten til Berlin drog 14 til hotellet ved Check Point Charlie i centrum af Berlin.

Gig-roerne

2 drog direkte til Spandauer Ruder-Club ”Friesen” e.V. (vestlig forstad til Berlin), hvor vi havde lejet 2 x 4+ gig-både. Roklubben var vores udgangspunkt for ture alle 3 dage.

Vi blev vel modtaget i klubben af vores kontakt Christian Kuckla, som gav os en fin rundvisning med god information om klubben, kort og andre praktiske forhold. Kort tid efter ankom de andre 8 gig-roere. Så var det blot at klargøre gig-bådene.

Fredag roede vi en skøn tur nordpå af Havel til Tegeler See, hvor vi bl.a. kom gennem Schleuse Spandau på udturen, mens vi på hjemturen pænt blev bedt om at benytte dræsinen til småbåde, da der var meget trafik af pramme og turbåde.

Se billedgalleri fra vores Berlintur 2014.

Lørdag gik turen sydpå af Havel til Grosser Wannsee – her spiste vi frokost i en roklub.

Søndag nordpå af Havel, videre af Spree til Charlottenburg Schleuse og retur til Havel, derefter sydpå forbi roklubben til Stössensee & Scharfe Lanke. 3 skønne ro-dage med sol og mest tørvejr.

Det er rigtig mange ro-klubber i udkanten af Berlin stort set hele vejen rundt – der roes kun outrigger. De roklubber, vi så, er utrolig veludstyrede med god orden. Rigtig mange børn & unge ror med god kyndig og rolig instruktion. Der trækkes rigtig meget på frivilligt arbejde fra medlemmerne. Dejligt at se så meget liv.

Kajak-roerne

Fredag var der lejet kajakker i ”Der Bootsladen”, der ligger ved Pickelsberg tæt på Havel, Stössensee, Kelin Venedig, Tiefwerder m.m.
Lørdag udgik turen fra ”Freischwimmer” – restaurant med kajak udlejning i det tidligere Øst-Berlin. Plastik havkajakker – meget stabile.

Der er rigtig meget trafik på Berlins vandveje – kæmpe pramme, kæmpe turbåde, motorbåde, sejlbåde, outrigger både, kajak, sejlende ølbarer, husbåde m.m. Der er utrolig mange broer i Berlin (flere end i Venedig) – omkring 1.650 siges det. Der er 18 sluser i Berlin. Der er stort set ingen ro-klubber tilbage centralt i Berlin, da der er alt for meget trafik og mange sluser.

Vi mødtes alle til morgenmad og aftensmad. Den offentlige trafik er utrolig velfungerende. Lidt tid til sight seeing fra land blev der også undervejs.

Dejlig tur – det gør vi igen.

Tekst: Jette S. Jernholm