Glimt fra årets havkajaktur i Sverige

Kort over Helgasjön ved Väksjö i Sverige.

I august måned drog vi 5 gutter afsted mod Sverige for 11. år i træk. Målet var Helgasjön nær Väksjö. Et par timers kørsel hjemmefra og over Øresundsbroen – så var vi atter i den skønne svenske natur.

Som vanligt var vi godt læsset i bådene. Der var rigeligt med god mad og drikke, samt diverse komfortudstyr til at modstå vind og vejr.

Efter en lille times roning kom vi frem til den planlagte destination, hvor vi slog lejr. Her var et fint shelter, bålplads med brænde, samt et lille gammeldags das. Trods det lidt kummerlige vejr blev det alligevel til en enkelt badetur i søen.

Fra lejren drog vi på udflugt i det omkringliggende søssystem. Vejret har været bedre på vores tidligere ture, men vi hyggede os trods alt. Det blev til flere roture, god mad og hygge – samt en masse røverhistorier rundt det dejlige lejrbål. Vi fik også som en bonus set Kronobergs Slottsruin, som lå tæt ved vores lejrplads. Det er en gammel borgruin fra ca. år 1450.

Alt i alt havde vi en skøn weekend sammen – og vi ser allerede frem til næste års tur, selvom den endnu ikke er planlagt. Der tales dog om en tur til skærgården nord for Göteborg, som vi tidligere har besøgt. Området der ligner noget som kunne være et græsk øhav værdigt…

Her kan du se glimt fra vores hyggelige tur: