Polokajak

I Holte Roklub er der mulighed for at spille kajakpolo på forskellige niveauer. Der er træningstilbud og turneringsmuligheder for alle – både motionisten, konkurrencetypen, de unge og de lidt ældre.

Holte Roklub har fire officielle polohold:

• Pack Tech – ligahold og et af Danmarks bedste
  • Sharks –  et af Danmarks bedste juniorhold
  • Poloholics – 1. divisionshold (herrehold)
  • Hippos – 3. divisionshold (mix hold)
  • Haletudserne – Børnehold (+10 år)

Og så er der lige et enkelt hold mere:

• Dolphins – Motionshold (damehold)

Der er helt sikkert også en plads til dig!

En polokajak er en speciel type kajak, som er designet til kajakpolospillet. Polokajakken kendetegnes på dens flade bagende, som gør det muligt at vende kajakken på stedet i et såkaldt ”Stern turn,” hvor bagenden af kajakken dykkes under vandet for at give den hurtigste vending. Samtidigt er næsen på en polokajak meget smal og med det lille volumen er det muligt at dykke næsen af ens egen kajak under modstanderen, så man derved kan flytte ham væk.

Polokajakker, der bruges til konkurrencer er oftest lavet i kulfiber for at opnå en lav vægt, mens polokajakkerne som benyttes til træning i Holte Roklub er lavet i plastik. Polokajakkerne er bygget robust, da det er tilladt at flytte ens modstandere ved at sejle ind i deres kajak.

En polokajak er designet til at være hurtig til at vende og accelerere på den korte spillebane. Polokajakken styres udelukkende ved brug af pagajen og har derfor ikke noget ror. Dette gør den meget manøvredygtig, men dette gør også at den ikke er særlig retningsstabil – det er derfor ikke en god kajak til længere ture.

Kajakpolo er en blanding af kajakroning og håndbold

Man spiller på en bane som er 35 m x 23 m, og hvor der er ophængt et mål i hver ende, som er placeret 2 meter over vandoverfladen. Målmanden dækker målet ved at vende sin pagaj lodret op i luften.

Man må bruge både hænder og pagajen til at spille bolden i mellem spillerne på ens hold. Det er kun tilladt at have bolden i besiddelse i 5 sekunder, hvorefter den skal afleveres til en medspiller eller være kastet minimum 1 meter væk fra ens egen kajak, hvorefter man må samle bolden op igen selv.

I kajakpolo må man gerne skubbe den modstander, som har bolden i vandet. Derfor er polokajakken designet med et cockpit, hvor man sidder godt fast. Dette gør det nemt at lave grønlændervendinger, men betyder også at man går op og ned af en polokajak på en anden måde end i en traditionel kajak. Derfor er det en fast regel i Holte Roklub, at ingen må benytte polokajakkerne før de har modtaget instruktion i korrekt entring af kajakken.

Kajakpolo virker måske som en voldsom sport, men sporten dækket ind af en masse regler, hvis primære formål er at sikre at alt farligt spil er forbudt. Man må fx ikke skubbe en modstander hvis han risikerer at ramme en anden båd. Man må ikke bruge sin pagaj i nærheden af en modstanders hånd, eller sejle ind i kroppen på en modstander. Ligeledes benyttes der sikkerhedsudstyr såsom hjelme og tykke veste til at undgå uheld.

I Holte Roklub spiller vi kajakpolo hele året. Når vandet på Furesøen fryser til is om vinteren, så flytter vi træningen indenfor i svømmehallen på Skovlyskolen. Dette gør også kajakpolo til en ideel sport for kajakroere, som ønsker at holde deres træning ved lige henover vinteren.

På Furesøen har vi et større broanlæg, så der aldrig er langt til kanten hvis man skulle falde ud af kajakken. Broerne mindsker også de evt. bølger der opstår i blæsevejr.

Prøv kajakpolo i Holte Roklub på 2 måder:

1. Deltag i vores ugentlige træning

Har du lyst til at prøve at spille kajakpolo, så kan du deltage i vores ugentlige træninger. Vi har hold for juniorer, damer og herrer, som spiller i begynderrækkerne og op til vores 1. hold, der spiller med om topplaceringerne i de danske mesterskaber.

Af aktivitetsplanen på forsiden kan du se vores træningstider, men du må meget gerne kontakte polochefen før du dukker op, så vi kan sørge for der bliver sat tid af til grundig instruktion. Dette gælder uanset om du er medlem af Holte Roklub, eller hvis du ønsker at blive et kommende medlem.

2. Book firmaarrangement eller polterabend

Ønsker du at prøve at spille kajakpolo med dine venner, kollegaer eller fx som aktivitet til en polterabend, så vi har stor erfaring i dette.

Vi afholder jævnligt kajakpolo-arrangementer, som foregår i Furesøen om sommeren og i svømmehallen om vinteren. Normalt er et arrangement for 10–12 personer, så der kan være 5–6 spillere på hvert hold. Men det kan sagtens lade sig gøre med ned til 6 personer og hvis I er rigtig mange, så laver vi flere hold der kan spille mod hinanden.

Vi anbefaler at et polterabend-arrangement varer ca. 2 timer, og for 10 personer koster det 2.000 kr. Ønsker du at arrangere et kajakpolo-arrangement, så kontakt polochefen.