5 kajakroere fra Holte Roklub på U-landsholdene

En stolt Josefine efter et imponerende løb hvor danmarks eliten i u-16 blev sat på plads.

Fart, udmattelse, nerver, pastasalat og jubel. Holte Roklubs unge kajakroere klarede sig rigtig flot til Bagsværd Regatta i starten af juni. Blandt de mange flotte resultater skal nævnes Josefine Balslev- Erichsens suveræne sejr i dame U-16 k1 500 m foran den samlede danmarkselite, Victor Schnacks tredjeplads i herre U-16 k1 200 m, Anne Sofie Kroghs bronze i pige U-12 k1 tur 200 m, Bjørn Grødum Ehlerts tre sølvmedaljer i herre U-18 C1 200, 500 og 1000 m, Thomas Bisgaards sølvmedalje i U-14 k4 200 m og en fjerdeplads til Simon Schuldt-Jensen i herre U-16 k2-500 med makkeren fra Silkeborg.

Alle løb var tætte og Holteroerne viste, at de kunne holde hovedet koldt og disponere kræfterne helt rigtigt.
Det blev også til mange finalepladser, bl.a. til debutanten Anna Glüsing i dame U-14 k1 200 m, Ida Niclassen og Ida-Marie Krogh i dame U-16 k2 500 meter, Victor Schnack og Nicolai Gregersen i herre U-16 k2 200m og til Bolette Nyvang i damernes U-18 k1 på adskillelige distancer.

De flotte resultater udløste adskillelige billetter til sommerens aktiviteter på u-landsholdene. Således er Bolette Nyvang udtaget til U-18 EM i Paris senere på sommeren, hvor hun skal deltage i k-2 500 meter. Josephine Balslev Erichsen, Victor Schnack og Simon Schuldt-Jensen er alle udtaget til Nordiske Mesterskaber i U-16 klassen, hvor de skal repræsentere Danmark – og Holte Roklub – i et bredt udvalg af discipliner. Endelig er Anna Glüsing udtaget til U-14 landsholdets bruttotrup, som træner frem mod internationale stævner senere på året.

De flotte resultater er en følge af det store arbejde der er lagt i klubbens ungdomsafdeling gennem de sidste mange år. Helt fra børne- og begynderholdet og til kapkajakholdet har roere, trænere og hjælpere i fællesskab skabt en stor gruppe af unge Holteroere og det er disse roere der nu hiver flotte resultater hjem til klubben og som gør at Holte Roklub til Bagsværd Regatta kan stille med op mod 20 deltagere.

Til Bagsværd Regatta var et stort hold af forældre, trænere og hjælpere med til at gøre weekenden til mere end bare et stævne; Der var fælles spisning og hygge i det store klubtelt, der var koncentration og nerver, der var glædeshyl og tårer. Der var kajakregatta når det er bedst.

Tekst & foto: Torsten Tranum